Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - İlk Türk Tankı ALTAY için ilk adım - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 İlk Türk Tankı ALTAY için ilk adım

İlk Türk Tankı ALTAY için ilk adım
 Yazı Boyutu

 Tarih : 30.07.2008 - 20:40:25


Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki eski tanklar yerine geçecek olan ilk milli tank Altay için Sakaryada imzalar atıldı. Çok geç atılmış bir adım olsa da hayırlı olsun.

 

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin envanterindeki eski tanklar yerine geçecek olan ilk milli tank Altay için Sakarya'da imzalar atıldı... 78.5 aylık Ar-Ge sonucu ortaya çıkacak Altay, halen envanterdeki 4 tankın görevini tek başına yerine getirebilecek..
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, bölgenin en güçlü ordusu haline getirecek ve dışa bağımlılığı azaltacak tarihi bir projenin daha ilk adımı atıldı. Havada F-16'ların modernizasyonu ve 5'inci nesil savaş uçağı, Atak Helikopteri; Denizde Denizaltı projesinin ardından Kara Kuvvetleri'nin hareket kabiliyetini artıracak "Milli Tank" projesine start verildi. TSK envanterinde bulunan eski tanklar yerine ilk milli tank Altay için Sakarya'da Arifiye'de düzenlenen törende imzalar atıldı. Proje ile Savunma Sanayisi Müsteşarlığı, Koç Holding bünyesindeki Otokar'ı Türkiye'nin ilk özgün ana muharebe tankının tasarımı için görevlendirdi.

ÇALIŞMA 78.5 AY SÜRECEK
İmza törenine Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Savunma Sanayisi Müsteşarı Murad Bayar katıldı. Törende; projeye teknik destek sağlamak üzere seçilen G. Kore Cumhuriyeti'ni temsilen Milli Savunma Bakanı Sanghee Lee, projede alt yüklenici olarak görev alacak Aselsan, Hyundai-Rotem, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Roketsan üst düzey yöneticileri de bulundu. Atılan imzayla Otokar, tankın tasarımı, geliştirilmesi, entegrasyonu, prototip üretimi, testi, kalifikasyonu ve proje kapsamındaki tüm faaliyetlerden sorumlu olacak. Ne tür bir tank üretileceği, hızı, silah sistemi, teknik özellikleri gibi ayrıntılar, 78.5 ay sürecek ve 500 milyon dolarlık Ar-Ge çalışması sonunda belirlenecek. Bu çalışmaya Kore teknik destek sağlayacak.

600 MÜHENDİS ÇALIŞACAK
600'e yakın Ar-Ge mühendisinin görev yapacağı çalışma tamamlandıktan sonra, o günün teknolojisine göre üretilecek tank için yeniden ihaleye çıkılacak. Üretilecek tanka Altay ismi verilecek. Üretilecek bu tankların biri, şu an TSK envanterinde bulunan 4 adet M48'in görevini tek başına yerine getirebilecek nitelikte olacak. Mevcut tanklar azami 40 kilometre hız yapabilirken Altay'ın en az 90 kilometre hız yapması, aralıksız 500 kilometre dolayında yol gidebilmesi ve hareket halinde iken atış yapabilmesi hedefleniyor.
 
500 Milyon Dolar Harcanacak
 
* Tankın tasarımı, geliştirilmesi, entegrasyonu, prototip üretimi, testi, kalifikasyonunda sorumlu Otokar olacak.

* Çalışma tamamlandıktan sonra, o günün teknolojisine göre üretilecek tank için yeniden ihaleye çıkılacak.

* Ayrıntılar, 78.5 ay sürecek ve 500 milyon dolarlık ar-ge çalışması sonunda belirlenecek. Bu çalışmaya Kore teknik destek sağlayacak.

* Mevcut tanklar azami 40 kilometre hız yapabilirken Altay en az 90 kilometre hız yapacak.

* Tankların biri, şu an Silahlı Kuvvetlerin envanterindeki 4 adet M48'in görevini tek başına yerine getirebilecek nitelikte olacak.

* Aralıksız menzili 500 kilometre olacak. Hareket halindeyken atış yapabilecek.

* 600'e yakın ar-ge mühendisi görev yapacak.
 
Dünyanın En İyi Tankını Yapacağız
Savunma Sanayisi Müsteşarı Bayar, Türkiye'nin elindeki tankların çoğunun kullanılamaz halde olduğunu belirterek, "Leopar ve M60'ın modernizasyonundan büyük bir tecrübe edindik. Bu tecrübeyle yeni bir tank tasarlamaya karar verdik" dedi. Projenin 1995'te başladığını belirten Bayar, "Üreteceğimiz tankın rakiplerinin hepsinden daha iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Çok geç kalınmış olsa da hayırlı olsun...

  Editör :  TORLAKON

10689 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 118 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 1 )   

 kemal

Tarih : 10.04.2010 15:23:48  

  tank

Kayıtlı İp:


çok iyi ancak bu tankı yapanların ve tank yazılımımnın iiyi korunması
  Sayfalar : İlk Sayfa - [1] - Son Sayfa

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 4
 Bugün : 140
 Dün : 517
 Toplam : 1080500
 Ip No : 3.144.109.5
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.