Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - ASELSAN Mehmetçiği yeniden donatıyor - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 ASELSAN Mehmetçiği yeniden donatıyor

ASELSAN Mehmetçiği yeniden donatıyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 25.12.2008 - 13:25:48


Yeni donanımlarıyla artık Türk askeri düşmanını başını siperden çıkarmadan avlayabilecek ve gırtlak telsizi sayesinde tim üyeleri operasyon alanında haberleşebilecek. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, yeni donanımları Tek Erin Modernizasyonu konulu sem

 

Yeni donanımlarıyla artık Türk askeri düşmanını başını siperden çıkarmadan avlayabilecek ve gırtlak telsizi sayesinde tim üyeleri operasyon alanında haberleşebilecek. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, yeni donanımları ‘Tek Er’in Modernizasyonu’ konulu sempozyumda tanıttı.
 İşte Mehmetçik 2010:
KORSAN: Silahın üzerindeki termal dürbünün görüntüsü, Korsan adı verilen harici görüntüleme birimi ile Mehmetçiğin gözüne aktarılıyor. Böylece Mehmetçik siperden hiç çıkmadan hedefini vurabiliyor. Hatta hayatını hiç riske atmadan, 180 derece arkasındaki hedefe sırtı dönük atış bile yapabiliyor.

PİTON: Piyade tüfeğinin üzerine takılan “Piton” isimli dürbün, 3 kata kadar yakınlaştırma özellikli termal görüntü sağlıyor. Böylece Mehmetçik düşmanı vücut ısısından tespit ederek, karanlıkta avlayabiliyor.

GIRTLAK MİKROFONU: Mehmetçiğin göğsünde takılı manga telsiziyle birlikte görev yapıyor. Askerin boğazı üzerinde bulunan mikrofon, sesi ağzından değil, ses tellerindeki titreşimlerden algılıyor. Fısıltı halinde konuşulanlar operasyon timinin tüm üyelerince duyulabiliyor. Mehmetçiğin sırtındaki “9615 yazılımlı” büyük telsiz ise operasyon alanı dışındaki birimlerle haberleşmeyi sağlıyor. Askerin göğsü üzerindeki ise ‘dublex’ iki telsiz arasında seçim yapmayı sağlıyor.

EL BİLGİSAYARI: Mehmetçiğin koluna takılı olan PDA tipi bilgisayar, operasyon sahasında harita ve strateji unsuru veriler aktarılmasını, harekat sahasından da karargaha görüntü iletilmesini sağlıyor. Bu sistem, operasyon bilgilerinin karargah ile operasyon timi arasında anında paylaşılabilmesi ve değerlendirilmesine olanak veriyor.

SİLAH VE KAMUFLAJ: Aselsan’ın modernize ettiği askerin elinde M-16 tipi silah görülüyor. Ancak Korsan ve Piton sistemleri G-3, HK-33 gibi tüm piyade tüfeklerine de entegre edilebiliyor. 2010’lu yılların Türk askeri, bu görüntüleme sistemlerini MKE’nin geliştirmekte olduğu Mehmetçik-1 tüfeğiyle kullanacak. Model askerin üzerindeki kamuflaj ise YDS (Yakupoğlu) ürünü. Yaz başından bu yana Mehmetçiğe dağıtımına başlanan yeni kamuflajlar, yazın terlemeyi, kışın üşümeyi engelliyor. Çok hafif ve dikişlerinin rahat olması nedeniyle operasyon sahasında hareketi kolaylaştırıyor.


(Vatan)

  Editör :  TORLAKON

6765 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 39 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 101
 Dün : 160
 Toplam : 1081318
 Ip No : 18.117.182.179
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5000 32.5586
  Euro 20.9548 21.0936
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.