Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - Kalbimizin dostu ALIÇ SİRKESİ ve ÖKSEOTU - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 Kalbimizin dostu ALIÇ SİRKESİ ve ÖKSEOTU

Kalbimizin dostu ALIÇ SİRKESİ ve ÖKSEOTU
 Yazı Boyutu

 Tarih : 10.11.2008 - 16:51:43


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seyhun Yurdugül, Alıç sirkesi, tansiyon ve kalple ilgili sorunlarda yardımcı tedavide çok etkili olarak kullanılıyor dedi.

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seyhun Yurdugül, alıcın (Crataegus spp.), genel olarak Kuzey Yarımküre'nin ılıman ormanlık bölgelerinde yetişen doğal bir bitki türü olduğunu ifade ederek,  "10 metreye kadar yükselebilen, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçta yetişmekte olup, 6-10 milimetre çapında meyvelere sahip, 1-3 tohumlu, esmer-kırmızı renklidir. Hafif ekşimsi lezzetli meyveleri yenilmektedir" diye konuştu.

Yurdugül, alıcın Bolu'da sirkesinin yapıldığını kaydederek, şunları ifade etti: "Bu sirkenin henüz günümüze kadar tanımlanması yapılmamış olup, piyasalar için yeni bir gıda maddesi özelliğini taşımaktadır. Bu sirke, alıç ağacının meyvesinden yapılan ender ürünlerden birisidir. Türkiye'de üretimi yerel bazda yapıldığı için çok tanınmamış bir gıda maddesidir (üretim yeri: Bolu, Bolu dışında Cunda Adası/Ayvalık'ta da bir miktar üretim belirtilmektedir). Damar sertliğine karşı antioksidan özellik taşıması nedeniyle tansiyon ve kalp ile ilgili sorunlarında yardımcı tedavi olarak kullanılabilir. Ayrıca şeker hastalığı ve böbrek hastalıklarında da tedaviye yardımcı etkisi Bolu'da yaşayanlar arasında belirtilmektedir."

"ALICIN HASTALIK YAPICI ÖZELLİĞİ YOK"

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yurdugül, "Sirke içerisinde bakteriyolojik olarak yoğun miktarda Acetobacter türü bulunmakta olup, bol miktarda asetik asit (sirke) sentezlediği tarafımca saptanmıştır. Bunlar dışında sirke içerisinde asidik ortam nedeniyle patojen (hastalık yapıcı) herhangi bir mikroorganizmaya rastlanmamıştır" diye konuştu…

* * *

Alıç hakkında genel bilgiler:

Gülgiller(Roseceae) ailesinden olan bu yabanî ağacımsının 20 kadar türü, ülkemizin özellikle Batı ve Güney ağırlıklı olmak üzere, Güneydoğu dışındaki tüm bölgelerimizde yetişmektedir.

Yöresel olarak: Yemişen, Kızılcık, Kuş yemişi, Kocakarı yemişi, Akdiken, Alış, Geyikdikeni, Kızlar yemişi gibi adlarla anılmaktadır.

Çalılık, koruluk, orman ve dere kenarlarında kendiliğinden yetişmekte; bahçelerde de koruma çiti veya süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Meyveleri çocuklar tarafından sevilerek yenilen bu bitki, özellikle Ardıç kuşları ve kışın aç kalan avcılar tarafından da oldukça rağbet görmektedirJ

 

Alıç sirkesini bulamayanlara Ökseotu çayını tavsiye edebilirim. Kemoterapiden sonra bozulan tansiyonumun yerine gelmesinde çok faydalı oldu.

 

Kalp dostu Ökseotu çayı şöyle hazırlanır:

Birçok ağaç türünün üzerinde bulunabilen bu inatçı asalak bitki her mevsim yeşil kaldığı için erişmek zor olmaz. Beyaz boncukları andıran meyveleri zehirli olduğu için kullanılmaz. O meyveler de Ardıç kuşlarının istihkaklarındandır. Ayrıca kimi küçük kuş avcıları tarafından eskidenberi yapışkan tuzak hazırlanmasında da kullanılmaktadır.

Ökse yaprakları ve dalları akşamdan doğranarak soğuk suya konulur. Sabahleyin süzülen suyu aç karna ısıtmadan bir su bardağı içilir. Ben böyle yararlandım; sizler, yarım bardak aç karna, diğer yarımını da yemek sonrası içebilirsiniz. Vücut dengesini buluncaya(altı hafta) kadar devam edilmesi tavsiye edilir. Uygulanan öğün sayısı arttıkça, tedavi süresi de azalacaktır. Zaten bu tansiyon dengeleyici bitki ilk haftasında etkisini hissettirecektir.

Bu doğal ilaçlar çevremizde sebil gibi çürüyüp giderken neden değerlendirmeyelim ki?

Mevla dermansız dert vermeye…


  Editör :  TORLAKON

25634 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 315 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 1 )   

 tahir ak

Tarih : 27.03.2010 13:09:43  

  damar açıldı

Kayıtlı İp:


1996 yılında anjiyo oldum ana arter damarının 1 tanesi tıkalı dediler ve açıp stent koyacagız dediler malesefçok ünlü tıp fakülteleri ve özel hastanelerde açılmadı açılmaz dediler ben umudumu kaybetmedim ve normal ilaçlarımla birlikte dogal ne varsa yaptım bunlardan bir taneside alıç sirkesi 1 yıl kullandım 2009 un sonunda tekrar anjiyo oldum ve kapalı olan damar yüzde 5 açılmış ve bu sefer stent takılabildi sarımsak limonu denedim hergün bir saat yürüyüş yaptım alıç sirkesi kulladım sigrayı bıraktım çok şükür iyiym şidi sizde deneyin kaybedecek neyiniz varki
  Sayfalar : İlk Sayfa - [1] - Son Sayfa

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 91
 Dün : 517
 Toplam : 1080451
 Ip No : 18.118.226.105
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.