Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - En gizli mühimmat depoları vuruldu - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 En gizli mühimmat depoları vuruldu

En gizli mühimmat depoları vuruldu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 31.07.2015 - 11:30:37


Hava operasyonunda ABDnin PYDye verdiği silahlar ve üst düzey yöneticilerin bulunduğu depoların vurulduğu belirtiliyor. PKKnın, HDP ve Kuzey Irak yönetimi üzerinden ateşkesi zorladığı bilgisi de geldi. Zaman kazanma ve daha ağır kayıpları önleme çaba

 

Hava operasyonunda ABD'nin PYD'ye verdiği silahlar ve üst düzey yöneticilerin bulunduğu depoların vurulduğu belirtiliyor. PKK'nın, HDP ve Kuzey Irak yönetimi üzerinden ateşkesi zorladığı bilgisi de geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin DAEŞ'le birlikte PKK'nın Kandil'deki hedeflerine yönelik başlattığı operasyonlar örgüte dört günde geri adım attırdı. 11 Temmuz'da tek taraflı ateşkesi bitirdiğini açıklayan ve terör saldırılarına hız veren Kandil, 24 Temmuz Cuma akşamı başlayan operasyonlarda ağır darbe alınca Türkiye ile "ateşkes" sağlamak için 28 Temmuz Salı günü iki girişimde bulundu. Ankara'nın tespitlerine göre "ateşkes" talebinin iki amacı bulunuyor. Zaman kazanmak ve daha ağır kayıpları engellemek.

ZAMAN KAZANMA ÇABASI:
Kandil, ilk girişimi Kuzey Irak üzerinden yaptı. Salı günü Kandil, Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile iletişim kurdu, Türkiye ile "ateşkes" yapmak istediklerini, aracı olup olamayacağını sordu. Ateşkes talebinin, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun beraberindeki heyetle Erbil'e gerçekleştirdiği ziyaretten bir gün önce gelmesi dikkat çekti.

HDP'YE MESAJ:
İkinci talep yine Salı günü HDP'ye iletildi. Kandil HDP'den hükümeti İmralı ile görüşmelere zorlamasını istedi. Amaç İmralı ile görüşmeyi sağlamak, Öcalan'a "ateşkes" açıklaması yaptırmak. Böylece "İmralı istediği için tek taraflı ateşkes ilan ediyoruz" diyerek Kandil'deki kayıpların önüne geçmek.

TÜRKİYE'DEN ÇEKİLENE KADAR DEVAM:
Kandil'den bu mesaj gelince HDP, hükümete yönelik sert söylemini çarşamba sabahı yumuşattı. Demirtaş'tan "Şu silahları tekrar bir daha susturalım. Herkes biraz daha sağduyu ile hareket etmeli. Barış dili kullanmalı" mesajı geldi. Ankara, PKK'nın operasyonlarda aldığı ağır darbe ve zaman kazanmak nedeniyle "ateşkes" istediğini tespit ettiği için operasyonlardan geri adım atmayacak. PKK, Türkiye'yi tamamen terk edene kadar operasyonlar devam edecek. Hükümet, çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi için PKK'nın tüm silahlı unsurlarını Türkiye'den çekmesini şart koşuyor.

DEPOLARA SAKLANMIŞLARDI:
Kaynaklar PKK'nın bu girişimini operasyonlarda örgüte verilen ağır darbeyle ilişkilendirdi. Operasyonlarda PKK'nın beş gizli silah deposu vuruldu. Bazı örgüt yöneticileri, Türkiye'nin bu depoları bilmediğini düşünerek buraya saklanmıştı. Bu isimlerin operasyonlarda silahlarla birlikte havaya uçtuğu öğrenildi. Bir kaynak "operasyonları beklemiyorlardı. Örgütün beli kırıldı" dedi.

ABD SİLAHLARI VARDI:
PKK'nın "kimsenin bilmediğini" düşündüğü beş gizli silah deposunda, ABD'nin PYD'ye verdiği silahlar bulunuyordu. ABD, DAEŞ ile PYD'nin Kobani'deki çatışması sırasında PYD'ye havadan 24 ton silah ve mühimmat yardımı yapmıştı. Bu yardım içerisinde ağır makineli tüfek, antitank mayın, keskin nişancı tüfekleri, roketatar, doçka gibi ağır silah ve mühimmat bulunuyordu. PKK, bu silahların bir kısmını PYD'den aldı, Kuzey Irak'a geçirerek ilerideki saldırılarda kullanmak üzere gizli depolarında sakladı. Hava operasyonlarında bu silahların da vurulduğu ve yok edildiği belirtildi.

KUZEY IRAK'A 30 UÇAKLA OPERASYON
Şırnak'ta dün biri subay 3 askerin şehit edilmesinin ardından, PKK terör örgütünün Kuzey Irak'taki kamplarına 7. hava operasyonu düzenlendi. Diyarbakır'dan kalkan 30 savaş uçağı saat 14.00'ten itibaren terör yuvalarını hedef aldı. F-16 ve F-4/2020 tipi uçaklar; Kandil, Hınari, Gare, Zap ve Metina bölgelerinde, PKK'ya ait sığınak, mağara, barınak, lojistik tesis ve depolar tam isabetle tahrip edildi. PKK'ya büyük darbe vuran uçaklar saat 16.30'da üslerine geri döndü.

FIRTINA'LAR VURDU

Irak sınırındaki Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı sınır birliklerinde konuşlu topçu bataryaları 40 kilometre menzili olan cehennem topu diye tabir edilen paletli fırtına ve çekici obüslerle PKK'nın daha önceden belirlenmiş hedefleri top atışlarıyla vuruldu. Şemdinli'de bulunan 34'üncü Hudut Tugayı'na bağlı Tekeli 1'inci İç Piyade Taburu Irak ve İran üçgenindeki PKK'nın Hınere ve Hakurk kamplarında belirlenen hedeflere top atışları yapıldı. Derececik 2'inci Motorlu Piyade Taburu'na bağlı topçu bataryası ise, Balkaya, Mamreş ve Kanireş'te bulunan hedeflere top atışı yaptığı bildirildi. Öte yandan, bölgede 4 gündür Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'nden havalanan uçaklar havadan hedeflere bombardıman yaparken, İnsansın Hava Uçağı ise PKK'ya verilen zayiatı ve örgüt üyelerinin hareketliliğini tespit etmek için keşif uçuşu yaptı.

Kaynak: Sabah Gazetesi


  Editör :  TORLAKON

2956 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 17 Puan Verildi
 Kaynak :  Sabah Gazetesi

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 117
 Dün : 517
 Toplam : 1080477
 Ip No : 18.226.93.207
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.