Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - TÜBİTAK Desteğiyle Yerli Lazer Silahı Geliştirilecek - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 TÜBİTAK Desteğiyle Yerli Lazer Silahı Geliştirilecek

TÜBİTAK Desteğiyle Yerli Lazer Silahı Geliştirilecek
 Yazı Boyutu

 Tarih : 24.06.2013 - 16:45:44


Geliştirdiği yüksek teknolojili ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin vurucu gücünü artıran TÜBİTAK, savunma sanayiinde devrim yapacak yeni bir projeye öncü oluyor. TÜBİTAK, dünyada sadece ABDde bulunan lazer silahın yerli olarak geliştirilmesi için

 

TÜBİTAK Desteğiyle Yerli Lazer Silahı Geliştirilecek

 

Geliştirdiği yüksek teknolojili ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vurucu gücünü artıran TÜBİTAK, savunma sanayiinde devrim yapacak yeni bir projeye öncü oluyor. TÜBİTAK, dünyada sadece ABD’de bulunan lazer silahın yerli olarak geliştirilmesi için yüksek bütçeli projelere destek verecek.

 

ABD’nin insansız hava araçlarını düşürmede ve gemileri etkisiz hale getirmede kullanacağı Lazer Silah Sistemi (LaWS) büyük yankı uyandırmıştı. Amerikan Donanması’nın tanıttığı lazer silahı geliştirebilmek için Rusya, Çin, İsrail ve Almanya’da da benzer çalışmalar yapılıyor. Geleceğin silahlarından biri olarak gösterilen sistem için Türkiye de kolları sıvadı. TÜBİTAK Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu (SAVTAG) öncülüğünde başlatılan çalışmalarda lazer silah geliştirecek yüksek bütçeli projeler desteklenecek. Kurum, 1007 Programı kapsamında Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi (YGLSS) geliştirilmesi için çağrıya çıktı.

 

Proje Sonunda 2 Adet Lazer Silah Geliştirilecek

 

Müşteri kurumun Milli Savunma Bakanlığı Ar-Ge ve Teknoloji Dairesi olduğu çağrı kapsamında üniversiteler, özel kuruluşlar ve kamu Ar-Ge kuruluşları ‘Proje Yürütücüsü’ olarak yer alabilecek. ‘Proje Yöneticisi Kuruluş’ ise proje sonunda kullanılabilecek 2 adet yüksek güçlü lazer silah sisteminin istenen teknik özelliklerde üretilmesinden sorumlu olacak. Lazer sistemi ile kara, deniz ve havada tehdit unsuru oluşturan hedefler algılanacak, takip edilecek ve lazerle etkisiz hale getirilecek.

 

Proje kapsamında geliştirilecek sistem insansız hava araçları, seyir füzeleri ve havan mühimmatlarına karşı kullanılabilecek. Söz konusu lazer silahının bütün bileşenlerinin milli olarak geliştirilmesi amaçlanıyor.

 

Lazer Kaynağı Tamamen Milli Olacak

 

Silah sisteminin en kritik bileşenlerinden biri olan lazer kaynağı tamamen yurtiçi yetenekler kullanılarak geliştirilecek. Projenin birinci dönemi süresince farklı teknolojilerin kullanıldığı en fazla 4 farklı lazer kaynağının geliştirilmesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Türkiye’nin geliştireceği milli lazer teknolojisi öncelikle savunma sanayinde teknolojik kazanım sağlayacak. Kazanımının yanında üretim sanayiinde de uygulama alanı olacak. Lazer kaynağının milli olarak geliştirilecek olması ve TÜBİTAK tarafından desteklenmesi savunma sanayi, özel sektör ve konu ile ilgili üniversitelerde heyecanla karşılandı.

 

Benzeri bir lazer silah sistemi ABD tarafından Basra Körfezinde bir savaş gemisinde envantere alındı. Lazer silah sistemi teknolojileri ABD, Rusya, Çin, İsrail ve Almanya tarafından geliştirilmeye devam ediliyor.

 

Proje Başvuruları 26 Temmuz’a Kadar Alınacak

 

TÜBİTAK’a başvuru yapacak projelerin süresi en fazla 6 yıl olacak. Proje başvuruları çağrı kapanış tarihi olan 26 Temmuz 2013 saat 17.30’a kadar Kuruma elden teslim edilecek.

 

(Kaynak: TUBİTAK.gov.tr)

 

“Dünya barışı ve insanlığın huzuru TÜRK BİRLİĞİ ve GÜCÜ'ne bağlıdır. Türk'ün boyun eğdirildiği bir dünyada insanlık yerlerde sürünüyor demektir.”(Torlakon öğretisi)
 

  Editör :  TORLAKON

5511 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 25 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜBİTAK

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 259
 Dün : 227
 Toplam : 1076246
 Ip No : 54.211.203.45
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.