Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - FBIdan silahsız Çeçene yargısız infaz - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 FBIdan silahsız Çeçene yargısız infaz

FBIdan silahsız Çeçene yargısız infaz
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.06.2013 - 09:12:40


FBIın sorguladığı Çeçen genci, silahsız olduğu halde öldürdüğü ortaya çıktı. Analistler soğukkanlı bir cinayet derken İbrahim Todashevin özellikle başının üstünden vurulması, yargısız infaz iddialarını doğruluyor. İnfazla neyi gizlemek istediler acep

 

FBI'dan silahsız Çeçen'e yargısız infaz

 

FBI'ın sorguladığı Çeçen genci, silahsız olduğu halde öldürdüğü ortaya çıktı. Analistler "soğukkanlı bir cinayet" derken İbrahim Todashev'in özellikle başının üstünden vurulması, "yargısız infaz" iddialarını doğruluyor. İnfazla neyi gizlemek istediler acep?...

FBI sorgusunda öldürülen Çeçen İbrahim Todashev'in silahsız olduğu ortaya çıktı. FBI Todashev'i, 27. Boston Maratonuna bombalı saldırıyı düzenledikleri iddia edilen Çeçen kardeşlerle bağlantısı olduğu bahanesiyle sorguya almıştı.

The Washington Post, Orlando'da FBI sorgusunda öldürülen Çeçen'in olay anında silahsız olduğunu yazdı. Oysa FBI ilk açıklamasında Todashev'in bir ajanı bıçaklamaya çalıştığını iddia ediyordu.

FBI olay olduğunda Todashev'in adını vermemişti. Bir yetkili gazeteye yaptığı açıklamada, Todashev'in FBI ajanının üzerine atıldığını ve masayı devirdiğini söyledi ancak bir silahı ya da bıçağının olmadığını ifade etti.
Çeçen gencin, bir gece önce başlayan ve saatler boyu süren uzun sorgulamanın ardından öldürüldüğü belirtildi.

FBI tarafından bizzat işlenen bu cinayetten sonra İbrahim Todashev'in babası Abdulbaki Todashev, oğlunun bıçakla ajana saldırdığı iddiaları hakkındaki şüphelerini dile getirdi. FBI'ın yargısız infazını ortaya seren fotoğraflar gösterdi.



Baba Todashev, oğlunun FBI'daki sorgusu sırasında 6 kez vurulduğunu açıkladı. Kurşunlardan biri de Todashev'in başının üstünden sıkılmış... Babası bunun kasıtlı olarak öldürmek için yapıldığını söyledi.

Rusya'da basın toplantısı düzenleyen Abdulbaki Todashev, "Oğlumun öldürüldükten sonra çekilmiş fotoğraflarını gösterebilirim. Elimde 16 fotoğraf var. Şunu söyleyebilirim ki bu fotoğraflara bakmak sanki bir film izlemek gibi. Bu tür şeyleri sadece filmlerde gördüm. İnsanları vurmak ve sonra ölüm atışı. Vücuda 6 kurşun ve birisi kafasına sıkılmış" dedi.

Öldürülen Çeçen gencin babası oğlunun fotoğraflarının, cesedin teslim edildiği arkadaşları tarafından çekildiğini söyledi ve: "Adalet istiyorum. Bu işin soruşturulmasını istiyorum. Bu insanların ABD kanunlarına göre yargılanmalarını istiyorum. Bunlar FBI ajanı değil, haydutlar. Bunları başka türlü çağıramam, adalet önüne çıkarılmalılar." diye ekledi.

Arkadaşı Khusen Taramov'un, öldürülen İbrahim'in babasına anlattığına göre, İbrahim Todashev sorgu için FBI ofisine gitmeyi reddetti ve gelip evde sorgulamalarını istedi. Taramov'a, "Bana birşey olursa aileme haber ver" dedi.

Arkadaşı Taramov, sorgunun en az 8 saat sürdüğünü ve bu süre boyunca eve girmesine izin verilmediğini söyledi. 8 saat sonra geldiğindeyse evin önünde polis kordonu ve ambulansla karşılaştı.

İbrahim Todashev'in babası, "8 saat boyunca bir adama avukatı olmadan, herhangi bir tanık ya da hiç kimse olmadan işkence ettiler. Resmi bir soruşturma olana kadar, orada ne yaşandığını sadece tahmin edebiliriz." diye tepki gösterdi.

Babasına göre İbrahim, Boston olayının bir kurgu olduğunu düşünüyordu. Şüpheli Tsarnaev ile aynı jimnastik salonuna gitmek dışında bir arkadaşlığının olmadığını söylemişti. "Belki oğlum, polisin herkesin bilmesini istemediği bir şeyi biliyordu. Belki de oğlumu susturmak istediler" dedi.

Yargısız infaz...

Savaş muhabiri, siyasi analist ve İnsan Hakları Başkanlık Konseyi üyesi Maksim Shevchenko, Todashev'in öldürülmesinde uluslararası insan hakları ihlalleri ve yargısız infaz göstergeleri olduğunu söyledi.

Shevchenko, olayın soğukkanlılıkla işlenmiş bir cinayet olduğunu belirtti ve İbrahim'in Rusya'ya dönüş tarihinden sadece iki gün önce öldürüldüğüne dikkat çekti.

Boston patlaması şüphelilerinden Dzhokhar Tsarnaev'in yakalanışının iki önemli tanığının öldüğünü söyleyen Shevchenko, FBI'ın elit konturterör birimi üyelerinin geçen perşembe günü sözde "kaza" ile helikopterden düşerek ölmesini de gündeme getirdi.

İki FBI ajanı helikopterden atıldı mı?

Geçen hafta iki FBI ajanının eğitim sırasında helikopterden düşerek öldüğü açıklanmıştı. FBI'ın verdiği bilgiye göre iki ajan, helikopterden gemiye iple nasıl en hızlı şekilde atlanılacağı eğitimi alırken yere çakıldı.

FBI'ın açıklaması özel ajanlar Christopher Lorek ve Stephen Shaw'un ölümüyle ilgili çok fazla detay içermiyordu. Sadece helikopterin bazı zorluklarla karşılaştığı ve iki ajanın önemli bir mesafeden düştüğü iddia edildi.

Ölen ajanların Boston bombacısı olduğu iddia edilen Dzhokhar Tsarnaev'in yakalandığı operasyonda görevli olduğu ortaya çıktı.

Todashev hakkında söylenen yalanlar

FBI ajanlarını haklı çıkarmak için Todashev'in, ajanın silahını almaya çalıştığı iddiaları da ortaya atılmıştı. Olayla ilgili çok az bilgi verildi.

FBI sözcüsü Paul Bresson, öldürme olayının ciddiye alındığını ve soruşturulduğunu söyledi. İncelemenin süratli, ayrıntılı ve tarafsız şekilde yapıldığını savundu. Olay FBI ve Adalet Bakanlığı yetkilileri tarafından soruşturuluyor.

Bölgedeki Müslüman kuruluşları ise soruşturmanın tarafsız olabilmesi için, Adalet Bakanlığı'nın Sivil Hakları Ofisi tarafından yapılmasını istemişti.

Tampa'daki Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi yetkilisi Hasan Şibly, "Tarafsız soruşturma talebimiz sadece kurban ve ailesi ile ilgili değil, anayasal haklar ve hukuk kuralları ile de ilgilidir" dedi.

Todashev'in Tsarnaev'in arkadaşı olduğu belirtiliyor. Boston maratonuna yönelik bombalı saldırıdan sonra Tsarnaev polis tarafından öldürülmüş, Kardeşi de yaralanmıştı.

Maraton saldırısında 3 Amerikalı ölmüş, en az 260 kişi de yaralanmıştı.

  

***

The following images were originally published on the website Кавказская политика Kavkazskaya Politika (Politics of the Caucasus) after being displayed at a press conference held in Moscow by Ibragim Todashev’s father Abdul-Baki Todashev on May 30, 2013.  Ibragim Todashev was shot seven times  in his Orlando, Florida apartment on May 22, 2013 following eight hours of questioning by an FBI Special Agent from the Boston Field Office and at least one Massachusetts State Police trooper.  Law enforcement sources have provided media outlets with several different versions of the events leading up to Todashev’s death.  First, sources described Todashev being shot after he reportedly attacked the FBI agent with a knife.  In later accounts, Todashev was described as being unarmed.  In the most recent version of events Todashev reportedly overturned a table, knocking the FBI agent to the ground, before lunging at the agent with a pole or broomstick.

 

İSLÂM GARİP... MÜSLÜMAN GARİP... İNSAN GARİP.........

ÇİN İLE İYİ GEÇİNMEK İÇİN DOĞU TÜRKİSTANLI SOYDAŞININ KATLİNE SESSİZ KALMAK,

RUSYA İLE İYİ GEÇİNMEK İÇİN KAFKASYALI KARDEŞİNİN KATLİNE SESSİZ KALMAK,

ABD İLE İYİ GEÇİNMEK İÇİN İSLAM DÜNYASINDAKİ KATLİAM VE TALANLARINA SESSİZ KALMAK...

”Türkiye, Rusya korkusuyla ABD'nin, ABD korkusuyla da Çin'in kucağında selâmet arayanlardan olmamalı; önderliğe oynamalıdır. Bu ülkede onbinlerce Mustafa Kemal vardır. Şurası kesinlikle akıldan çıkarılmamalıdır ki; Dünyâ barışı ve insanlığın huzuru, ancak ve ancak Türk Birliği ve Gücü’ne bağlıdır. Türk’ün boyun eğdirildiği bir dünyâda insanlık yerlerde sürünüyor demektir. Türk'e düşman olan, insanlığın da düşmanıdır, İslâmlığın da.”(Filozof Torlakon)


  Editör :  TORLAKON

6870 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 30 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 163
 Dün : 223
 Toplam : 1074263
 Ip No : 107.23.85.179
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.