Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - MYANMARDA HUNHARCA KATLEDİLEN MAZLUM MÜSLÜMANLAR - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 MYANMARDA HUNHARCA KATLEDİLEN MAZLUM MÜSLÜMANLAR

MYANMARDA HUNHARCA KATLEDİLEN MAZLUM MÜSLÜMANLAR
 Yazı Boyutu

 Tarih : 04.04.2013 - 16:05:06


Myanmarda Müslümanlara yönelik olarak 2012 yılının haziran ayında başlayan ve yüzlerce kişinin ölümü, yüz binlerce kişinin de mülteci durumuna düşmesi ile sonuçlanan katliamlar yeniden alevlendi. Bölgeden dünyaya yansıyan fotoğraflarda evleri ateşe

 

MYANMAR’DA HUNHARCA KATLEDİLEN MAZLUM MÜSLÜMANLAR

 

Myanmar'da Müslümanlara yönelik olarak 2012 yılının haziran ayında başlayan ve  yüzlerce kişinin ölümü, yüz binlerce kişinin de mülteci durumuna düşmesi ile sonuçlanan katliamlar yeniden alevlendi.

ÇOCUKLARI BİLE İNFAZ ETTİLER

 

Türkiye gazetesinin haberine göre, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Meikhtila kasabasında 4 gün önce 5 caminin ateşe verilmesi ve 32 kişinin ölümüne sebep olan olayların hemen akabinde Budist militanlar, şiddetin dozunu artırdı. Meikhtila'ya 64 kilometre mesafedeki Yamethin'de 1 cami ve 50 evin bazı gruplar tarafından ateşe verildiğini duyuran Myanmar devlet televizyonu, ayrıca Naypyitaw bölgesindeki Lewei'de 1 cami ve çok sayıda binanın da yakıldığını açıkladı. Ülkenin birçok bölgesinde eş zamanlı olarak süren saldırılar sırasında Müslümanlara karşı vahşice bir tutum sergileyen Budistler, çocukları bile insafsızca katlederek infaz ediyor.

“Herkes insan değildir. İnsan, cana yapılan haksızlık kendisine yapılmış gibi tepki veren canlıdır.”(Torlakon öğretisi)

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

 

Bölgeden dünyaya yansıyan fotoğraflarda evleri ateşe verilen, sokak ortasında yakılan, araçların arkasına bağlanarak sürüklenen Müslümanların görüntüleri adeta kan donduruyor. Myanmar yönetimi, daha önce Türkiye ile ABD'nin de aralarında olduğu birçok ülkeye bölgedeki çatışmaları sona erdirme sözü vermişti. Yönetim ayrıca, en kısa sürede Müslümanların haklarını verecek; topraklarından koparılan insanların evlerine geri dönmesini sağlayacak, demokratik hakları iade edecekti. Ancak gelen haberler Myanmar yönetiminin sözünün tutmadığı gibi olayları engellemekte de yetersiz kaldığını gösterdi.



EVLER VE CAMİLER ATEŞE VERİLDİ

 

Bölgedeki olaylar üzerine Devlet Başkanı Thein Sein'in Meikhtila'da olağanüstü hal ilan etmesi ve orduyu güvenliği kontrol altına alması için görevlendirmesi bile Budist çetelerin şiddetini durdurmaya yetmedi. Aksine olaylar Myanmar'ın orta kesimlerine de sıçradı. Birçok kasabada Budistler, Müslümanlara ait evleri ve 5 camiyi ateşe verdi. 20 kişinin öldüğü olaylar artarak sürüyor. Şu ana kadar sadece Meikhtila kasabasında son üç günde yaşanan şiddet olaylarından etkilenen 6 binden fazla Müslüman evlerini terk etmek zorunda kaldı. Devlet Başkanı Sein, yaşananlara rağmen Meikhtila kasabasında çatışmaların kontrol altına alındığını iddia etti. Askerlerin, kasabadaki bankalar ve önemli kavşaklarda güvenlik tedbirleri aldığını açıklayan Sein, evsiz kalan Müslümanlara yiyecek ve su dağıtıldığını duyurdu.

BİTMEK BİLMEYEN DRAM!

 

ABD ve Türkiye'ye "En kısa sürede demokrasiye geçme, Müslümanların haklarını da iade etme" sözü veren Myanmar lideri Thein Sein'in olağanüstü hâl ilan ederek orduyu görevlendirmesi bile Budist çeteleri durduramadı. Aksine olaylar birçok bölgeye sıçradı. Evleri yakılıp yıkılan 6 bin Müslüman ortada kaldı.

DIŞİŞLERİ: "ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ"

 

Müslümanlara yapılan katliamlara Dışişleri Bakanlığı da tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, Arakan bölgesinde vatandaşlık statüleri belirsiz durumda olan Rohinga Müslümanlarının etkilendiği 2012 içindeki olaylar ertesinde gerginliğin halen devam ettiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye, Meikhtila'daki olayların bir an önce kontrol altına alınması, faillerinin bulunması ve olayların yayılmasının önlenmesi için gerekli adımların atılması hususlarında Myanmar hükümetine çağrıda bulunmaktadır."

(Temel Dursun’a iş buyurmuş, Dursun da Kalsın’a havale etmiş…L)

“Dünya barışı ve insanlığın huzuru TÜRK BİRLİĞİ ve GÜCÜ'ne bağlıdır. Türk'ün boyun eğdirildiği bir dünyada insanlık yerlerde sürünüyor demektir.”(Torlakon öğretisi)
 

  Editör :  TORLAKON

9140 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 46 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 69
 Dün : 223
 Toplam : 1074169
 Ip No : 3.85.63.190
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.