Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - Kissinger: 10 yıl içinde İsrail olmayacak (alıntıdır) - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 Kissinger: 10 yıl içinde İsrail olmayacak (alıntıdır)

Kissinger: 10 yıl içinde İsrail olmayacak (alıntıdır)
 Yazı Boyutu

 Tarih : 23.11.2012 - 14:35:19


Henry Kissinger ve 16 Amerikan istihbarat kurumu, yakın gelecekte İsrailin var olmayacağı konusunda hem fikir. İsrailin Arap Baharı ve İslami Uyanışı ihtiva eden Filistin-yanlısı devasa-güce karşı koyamayacağı noktasında aynı fikri paylaşıyorlar

 

Kissinger: 10 yıl içinde İsrail olmayacak

Ekim 2012

Henry Kissinger ve 16 Amerikan istihbarat kurumu, yakın gelecekte İsrail’in var olmayacağı konusunda hem fikir. İsrail’in Arap Baharı ve İslami Uyanışı ihtiva eden Filistin-yanlısı devasa-güce karşı koyamayacağı noktasında aynı fikri paylaşıyor.

The New York Post tarafından “harfi harfine” alıntılanan Kissinger’in “10 yıl içinde artık İsrail olmayacak” (Bkz.) sözü kati ve şartsız. Kissinger; “İsrail’in tehlikede olduğunu, fazladan trilyonlarca dolar verip düşmanlarını ordumuzla ezersek kurtulabileceğini söylemiyor. Netenyahu’nun eski dostu Mitt Romney’i seçersek, İsrail’in bir şekilde kurtulabileceğini de anlatmıyor. İran’ı bombalarsak, İsrail var olmaya devam edebilir de demiyor. Bir çıkış yolu önermiyor. Basitçe bir gerçeği belirtiyor: 2022’de, İsrail artık olmayacak.” 

ABD İstihbarat Çevresi de, kesin olarak 2022 tarihinde olmasa da onunla aynı fikirde. Toplam 70 milyar dolar üzerinde bütçeye sahip 16 ABD İstihbarat Kurumu, “İsrail-sonrası Orta Doğu’ya Hazırlık” adlı 82 sayfalık bir analiz yayınladı.
ABD istihbarat raporu, 1967’de çalınan topraklara (tüm dünya bu toprakların İsrail’e değil Filistin’e ait olduğunda hemfikir) çöken 700 bin kanun dışı İsrail yerleşimcinin toplanıp güzel güzel ayrılacağını belirtiyor. Çalıntı topraklardaki süregelen varlıklarını dünya asla kabul etmeyeceği için İsrail, 1980 sonlarındaki Güney Afrika’ya benziyor.

İstihbarat raporuna göre, İsrail’i yöneten aşırı Likud koalisyonu, kanun-dışı yerleşimcilerin yaygın şiddetini ve hukuksuzluğunu artan şekilde destekliyor ve buna göz yumuyor. Rapor, yerleşimcilerin vahşeti ve suçluluğu ile ırkçı duvar ve daha-da-zalim kontrol noktaları gibi büyüyen ırkçı-tarz alt yapının, sürdürülemez ve Amerikan değerleriyle uyumsuz olduğunu kaydediyor.

On altı ABD istihbarat kurumu, İsrail’in Arap Baharı ve İslami Uyanışı ihtiva eden Filistin-yanlısı devasa-güce karşı koyamayacağı noktasında aynı fikri paylaşıyor.

Geçmişte bölgedeki diktatörlükler, halklarının Filistin-yanlısı isteklerini denetim altında tutular. Cumhuriyetler, halkının İsrail’e karşılığını yansıtmak dışında fazla bir seçeneğe sahip değil. Aynı şekilde yani İsrail’le çalışan ya da en azından İsrail’e müsamaha gösteren diktatörlerin devrilmesi şimdilerde tüm bölge boyunca hız kazanıyor. Sonuç daha demokratik, daha İslami ve İsrail’e çok daha az dost hükümetler olacak. 

ABD istihbarat kurumları raporu, bu gerçekler ışığında ABD hükümetinin basitçe bir milyardan fazla komşusunun isteklerine karşı İsrail’i desteklemeye devam etmek için askeri ve mali kaynaklarının olmadığını söylüyor. 57 İslam ülkesiyle ilişkileri normalleştirmek için rapor, ABD’nin kendi ulusal çıkarlarını izlemesini ve İsrail’in fişini çekmesini söylüyor. 
İlginç şekilde ne Henry Kiss
inger ne de ABD İstihbarat Raporu’nun yazarları İsrail’in yıkımına yas tutacaklarına dair bir işaret vermiyor. Bu kayda değer zira Kissinger bir Yahudi ve her zaman İsrail’in dostu olarak kabul edilir. Ayrıca istihbarat ajansları dahil tüm Amerikalılar İsrail-yanlısı medyanın güçlü etkisi altında bulunur. 

Bu rahatlığın sebebi ne?
Kiss
inger ve İstihbarat Raporu’nun yazarları gibi uluslararası meselelerle ilgilenen Amerikalılar, İsrail’in fanatikliği ve uyuşmazlığından bıkmış durumdalar. Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler’deki garip, herkesçe-dalga geçilen performansı, (“deli bir Siyonist” karikatürüne denk gelen şekilde bir bombanın karikatürünü savurması) ellerindeki kartı fazla abartmaya yatkın İsrail liderlerinin gaf serilerinin sonuncusuydu. 

İkinci etmen ise İsrail Lobisi’nin buyurgan kamu söylemine yönelik birçok Amerikalının hissettiği iltihaplı bir gücenikliktir. Sürekli tanınmış Amerikalı gazeteciler İsrail konusunda “kitabın-dışına” çıktıkları için kovulur. Helen Thomas ve Rick Sanchez gibi ve neredeyse görünmez bir tepki oluşur, tıpkı okyanus yüzeyi altındaki gelgit dalgası gibi. Ve ne zaman İsrail lobisi, ABD’yi Irak savaşına sürükleyen İsrail fanatiklerinin şimdilerde aynı şeyi İran’la yapmaya çalıştığını söyleyen Mauren Dowd gibi birisini aşağılasa, çok daha fazla insan uyanıp Dowd, Thomas ve Sanchez’in hakikati söylediğini fark ediyor.

İsrail’in eli-kulağındaki yıkıma karşı rahatlık için üçüncü neden ise Amerikan Yahudi toplumunun İsrail desteği noktasında tek vücut olmamasıdır. Ki bu Likud liderliğine karşı çok daha azdır. Philip Weiss gibi bilge Yahudi gazeteci ve analistler İsrail’in var olan liderliğinin deliliğini ve içinde bulunduğu zor durumun umutsuzluğunu fark ediyor. Yakın zamanlardaki raporlara göre genç Amerikan Yahudileri arasında İsrail hakkında duyarlılık artık moda değil. Netanyahu’nun Yahudi oylarını Mormon Likudçu Mitt Romney’e çelmek için hummalı çabalarına karşı, anketler “yalancı” Netanyahu’dan “nefret ettiğini” söyleyen Obama’nın kolayca Yahudi oylarının çoğunluğunu alacağını gösteriyor.

Son olarak Kiss
inger ve CIA’nın İsrail’in yıkımı arifesindeki rahatlığı nedenlerinden en az bariz ancak en güçlü olana geldik. Radikal Müslümanlar değil İsrail ve destekçilerinin 9/11 saldırılarını (11 Eylül İkiz kuleler) gerçekleştirdiğine dair süzülen görünürde olmayan bilgiler. 
Bunu artan şekilde dillendiren uç anti-Semitik gruplar değil aksine üst-düzey sorumlu gözlemciler. ABD Ordusu Savaş Akademisi’nin eski Stratejik Araştırmalar Direktörü yarı-Yahudi Alan Sabrosky, radyo programımda “yüzde 100 kesinlikle” İsrail ve onun destekçilerinin 9/11’i gerçekleştirdiğini çalışma arkadaşlarıyla tartıştıklarını söyledi. BBC’nin eski Orta Doğu muhabiri (ve Golda Meir ile Yaser Arafat’ın arkadaşı) Alan Hart da programa gelerek İsrail ve şirketinin 9/11’i planladığını bildiğini ifade etti.

Bugün El-Kaide’nin değil İsrail’in 9/11 saldırılarını gerçekleştirdiğini söyleyen bir başkan adayımız (Merlin Miller) bile var. 
9/11’in asli amacı, İsrail’in düşmanlarına karşı ABD’yi uzun bir savaşa sokarak İsrail’in varlığını teminat altına almak için umutsuz bir çabayla ABD ile İsrail arasında kırılmaz, yoğun bir duygusal bağı “kanla mühürlemek” idi. 9/11 operasyonunu kutladıkları için “dans eden İsrailliler” tutuklandığında polisi ikna etmek için “Bizim düşmanlarımız sizin düşmanlarınız. Filistinliler sizin düşmanınız” demişlerdi.

Fakat bütünüyle ABD istihbarat toplumu dahil daha fazla Amerikalı, İsrail’in düşmanlarının (1,5 milyardan fazla insandan oluşan tüm İslam toplumu) Birleşik Devletler’in düşmanları olmak zorunda olmadığını fark ediyor. Aslında ABD iflas ediyor ve İsrail için savaşlarda binlerce hayatı kurban ediyor. Savaşlar, ABD’nin stratejik çıkarlarına yardım yerine zarar veriyor. (Bu çıkarlar içinde elbette istikrarlı ve işbirliği yapan hükümetlerden petrol ve gaz almak da var.)

9/11’in radikal İslamcı bir saldırı değil de İsrail destekçilerinin kanlı ve alçak bir ihaneti olduğunun fark edilmesi arttıkça, Amerikan politika-yapıcılarının Kiss
inger ve 16 istihbarat kurumunun adımlarını izlemeleri ve bariz olanı fark etmeleri kolaylaşıyor: İsrail, artık raf ömrünü tamamladı!

Dr. Kevin Barret, Amerika’nın “Terörle Savaşı”nı eleştiren en bilinen isimlerindendir. Fox, CNN, PBS gibi TV kanallarına programlara katılmasının yanında The New York Times, Christian Science Monitor, Chicago Tribune gibi yazılı basında makaleleri yayınlanmıştır. San Francisco, Paris ve Wisconsin’deki üniversitelerde dersler vermiştir. Müslüman-Hıristiyan-Yahudi İttifakı adlı vakfın kurucularındandır. Gerçek Cihat: 9/11 Büyük Yalanına Karşı Mücadelem, Terörle Savaşı Sorgulamak adlı kitapların yazarıdır. 

(Bu makale Oğuz Eser tarafından Timeturk.Com için tercüme edilmiştir.)

Torlakon'un notu: İsrail'in yok olup gitmesinden daha da önemlisi, dünyayı da cehenneme çevirerek gidip gitmeyeceğidir.

 

DE NİRO İsrail’i Kuduz Köpeğe Benzetti

İsrail’in Gazze’ye yönelik bombalı saldırısına 69 yaşındaki ABD’li ünlü sinema oyuncusu Robert De Niro’dan tepki geldi. Aktör, “Bütün suç, İsrail gibi bir ülkeyi desteklediği için Amerika’nın.” dedi.

ABD’li usta oyuncu Robert De Niro, bombardıman altındaki Gazze ile ilgili konuştu. Filistin’e destek verdiği bilinen aktör, Gazze’de yaşananlardan dolayı tek suçlunun İsrail olmadığına işaret ederek, Amerika’yı suçladı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını değerlendirmesini isteyen Fox Haber muhabirinin sorusuna cevap veren 69 yaşındaki De Niro, “Yaptıklarından dolayı neden İsrail’i ya da İsraillileri suçluyoruz ki?” dedi.

Bu cevap karşısında muhabir şaşkınlık geçirdi. Çünkü Robert De Niro’nun Filistin’e sempatisini biliyordu. Durumu fark eden oyuncu, konuşmasını şu örnekle sürdürdü: “Kuduz bir köpek tarafından ısırıldığınız zaman kimi suçlarsınız? Köpeği mi, sahibini mi? Kuşkusuz sahibini. Bu yüzden bütün suç Amerika’nın. İsrail gibi bir ülkeyi desteklediği için.”

Amerikalı Yahudi düşünür Noam Chomsky de İsrail’in Gazze’yi bombalamasının, sivillerin yaşadığı yerleri hedef almasının ve yüzlerce insanı katletmesinin “insanlığa karşı suç olarak algılanabildiğini ve bu şekilde tanımlanabileceğini” belirtti. İsrail’in uyguladığı şiddetin asla “kabul edilebilir bir hamle” olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Chomsky, ABD’nin onlarca yıldır İsrail’i açıkça desteklediğini, şimdi de Gazze’ye yapılan saldırılara “göz yumduğunu” ifade etti.

Chomsky, ABD’nin, İsrail’in yaptığı saldırıları desteklemekle yetinmeyip bu hamlelere doğrudan katıldığını, saldırıların ABD silahlarıyla gerçekleştiğini, bu ülkenin ekonomik, askerî ve diplomatik desteğiyle bağlantılı olduğunu dile getirdi.

(Kaynak: TİMETURK.COM)
 
"Herkes insan değildir. İnsan, cana yapılan haksızlık kendisine yapılmış gibi tepki veren canlıdır."(Torlakon öğretisi)
 
 

  Editör :  TORLAKON

4420 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 39 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 128
 Dün : 284
 Toplam : 1076399
 Ip No : 44.192.38.143
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.