Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - BOMBAMIZ AKILLI OLDU :-)) - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 BOMBAMIZ AKILLI OLDU :-))

BOMBAMIZ AKILLI OLDU :-))
 Yazı Boyutu

 Tarih : 09.11.2012 - 15:59:37


TÜBİTAKın geliştirdiği yeni akıllı bomba teknolojisi ile artık F-16lar hedefi 25 kmden ve 12den vuracak. 6 metre gibi düşük bir sapma değerle hedefini yok ediyor. Sanayi Bakanı Nihat Ergün: Türkiye akıllı bomba üretebilen 4 ülkeden biri oldu dedi

 

BOMBAMIZ AKILLI OLDU :-))

 

TÜBİTAK'ın geliştirdiği yeni akıllı bomba teknolojisi ile artık F-16'lar hedefi 25 kilometreden ve 12'den vuracak. Sanayi Bakanı Nihat Ergün "Türkiye akıllı bomba üretebilen 4 ülkeden biri oldu" dedi.

 

Savunma sanayi alanında gerçekleştirdiği başarılı projelerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) vurucu gücünü artıran TÜBİTAK, savaş uçaklarında kullanılan bombaları akıllı hale getiren Hassas Güdüm Kiti'ni (HGK) geliştirdi. Dünyada sadece dört ülkenin üretebildiği HGK'lar ile uçaklar hedefi 25 kilometre uzaklıktan noktasal olarak vurabiliyor. 

SAPMASI 6 METRE 
Uçaktan atılan bombalara güdüm yeteneği kazandıran HGK'lar TÜBİ- TAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) mühendislerinin 5 yıllık çalışması sonucu geliştirildi. Ar-Ge'si tamamlanan HGK'lar güdümsüz bombaların üzerine giydirilecek şekilde tasarlandı. Akıllı hale getirilen bombalar, koordinatları belirlenen hedefi uydu ve özel algılayıcıları yardımıyla
6 metre gibi düşük bir sapma değeri ile yok ediyor. Böylece ortadan kaldırılması istenen hedef dışındaki yerlere zarar verilmeden harekât yapılabiliyor.

25 KM MENZİLİ VAR 
Savaş uçakları normal bombaları 5-
6 kilometre uzaklıktan atarken, HGK'larda bu uzaklık 25 kilometreye çıkıyor. Üzerindeki ilave kanatçıkları ve özel yüzeyi ile akıllı bombalar havada süzülerek yol alıyor. Uçak tehlikeli bölgeye girmeden görevini güvenli bir şekilde tamamlıyor. 

SERİ ÜRETİM 2013'TE
TSK'nın akıllı bomba ihtiyacını karşılamak amacıyla HGK'ların seri üretime geçeceğini belirten Bakan Ergün, "Seri üretim için alt yapı tamamlanıyor. Savunma sanayi kuruluşları HGK'ları 2013'ten itibaren seri olarak üretmeye başlayacak ve hava kuvvetleri artık yüzde 100 yerli HGK'lar ile güçlenecek" dedi.

ERGÜN: DÜNYADA SADECE DÖRT ÜLKEDE ÜRETİLİYOR 
TÜBİTAK SAGE tarafından başarıyla tamamlanan proje hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, HGK'ların sadece 4 ülke tarafından üretilebildiğini söyledi. TSK'nın envanterine giren HGK'ların savunmada Türkiye'nin elini güçlendirdiğini açıklayan Bakan Ergün, çok az ülkede üretilebilen güdüm KİT'lerine yurt dışından da talep geldiğini belirtti. Ergün, yerli HGK'ların diğer ülkelerdeki ürünlerden üstün özellikleri olduğunu kaydetti.

YERLİ ÜRETİM BEŞTE BİR DAHA UCUZ
Maliyet hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Ergün, yerli HGK'ların ithallere göre yaklaşık 5'de 1 oranında daha ucuz üretildiğini ve üstün özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Savunma sanayindeki projelerin nasıl milli bir kazanca dönüştüğünü de anlatan Ergün, şunları söyledi: "TÜBİTAK'ın projeye başlamasıyla birlikte ithal edilen HGK'ların fiyatı düşmeye başladı. Üretilip satışa başlandığında daha da düştü. Yerli teknoloji geliştirmenin böyle bir faydası da oluyor. Tedarikte kolaylık ve fiyatlarda düşme yaşanıyor. Projelerimiz her yönden milli bir kazanca dönüşüyor. Yerli üretimimiz ne kadar artarsa, dışa bağımlılığımız da o kadar azalıyor."

“Dünya barışı ve insanlığın huzuru TÜRK BİRLİĞİ ve GÜCÜ'ne bağlıdır. Türk'ün boyun eğdirildiği bir dünyada insanlık yerlerde sürünüyor demektir.”(Torlakon öğretisi)
 

  Editör :  TORLAKON

27449 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 31 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 145
 Dün : 517
 Toplam : 1080505
 Ip No : 18.221.129.145
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.