Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - Türkiyenin ilk lazer güdümlü füzesi: CİRİT - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 Türkiyenin ilk lazer güdümlü füzesi: CİRİT

Türkiyenin ilk lazer güdümlü füzesi: CİRİT
 Yazı Boyutu

 Tarih : 27.07.2008 - 20:39:07


Türkiye kendi geliştirdiği ve 6 km menzili olan lazer güdümlü ilk füzesi Ciriti bu ay sonunda Ankara, Şereflikoçhisarda gerçekleştirilecek bir askeri tatbikatta denemeyi planlıyor.

 

Today's Zaman gazetesinde  yer alan bir habere göre Cirit füzesi Türkiye'nin envanterinde olan Amerikan yapımı AH-1S Kobra marka saldırı helikopterinden ateşlenecek ve test arzulanan neticeyi verdiği takdirde seri üretime geçilecek.

Türkiye'nin İtalyan firması AgustaWestland ile üretimini ortak gerçekleştireceği saldırı helikopterlerine takılması planlanan füzenin geliştirilmesi için Savunma Bakanlığı bundan birkaç sene önce Roketsan ile 28 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

Today's Zaman'a konuşan kaynağın bildirdiğine göre, Roketsan'ın füzenin geliştirilmesi sürecinde yabancı bir kaynaktan yardım alıp almadığı bilinmiyor; ancak füzenin yerel imkânlarla üretimi Ankara'nın yabancı kaynaklara bağımlılığı azaltmak ve zayıf durumda olan savunma sanayi altyapısını kuvvetlendirmek üzere silah sistemlerinin Türkiye'de geliştirilmesi konusuna yaptığı vurguyu artırdığı bir zamana denk geliyor.

Bir sivil silah tedarik kurumu olan Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Müsteşarı Murad Bayar bu ayın başında savunma sanayi ürünlerine yapılan yerel katkıların, beklentilerden iki yıl önce, önümüzdeki yıl yüzde 50'ye varacağını söylemişti. Bayar daha evvelki bir tarihte savunma sanayi üretimindeki yerel paya dair bir hedef biçmiş ve 2003'te yüzde 25 olan katkının 2011'de yüzde 50'ye çıkacağını belirtmişti. 8 Temmuz'da da Anadolu Ajansı'na konuşan Bayar, savunma sanayine olan mevcut yerel katkının hâlihazırda yüzde 42 seviyesinde olduğunu söyledi.

Bu arada parlamentonun, üretimi 3 milyar dolara İtalyan AgustaWestland firmasına ihale edilen Türk Taarruz-Taktik / Keşif helikopteri ATAK'la ilgili olarak MHP'nin AK Parti aleyhinde öne sürdüğü yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak bir komisyon kurup kurmayacağı belirsizliğini koruyor. Milli Savunma Bakanlığı, 2 Temmuz'da bu iddiaları yalanlayan bir açıklama yapmıştı.

Türkiye'nin uzun zamandır beklediği ATAK projesi 24 Haziran'da Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (TAİ) Ankara yakınlarındaki Akıncı tesislerinde yapılan bir törenle resmiyet kazandı. Projeye göre, ana müteahhit olan TAİ'nin tesislerinde AgustaWestland ile birlikte ilk planda 50 helikopter üretilmesi öngörülüyor. Daha sonra 41 tane daha üretilmesi de gündemde. ATAK, İtalyan A 129 saldırı helikopteri temel alınarak üretilecek ve model ismi de T 129 olacak.

Görev süresi önümüzdeki Ağustos ayında dolacak olan Genel Kurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın emekliliğinden önce test aşaması bitirilmesi öngörülen Cirit, saldırı helikopterleri için geliştirildi


  Editör :  TORLAKON

4546 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 20 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 116
 Dün : 132
 Toplam : 1079696
 Ip No : 3.145.55.169
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4049 32.4632
  Euro 20.9184 21.0570
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.