Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - Türk Malı EJDER 6x6 Taktik Tekerleklı Zırhlı Araç - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 Türk Malı EJDER 6x6 Taktik Tekerleklı Zırhlı Araç

Türk Malı EJDER 6x6 Taktik Tekerleklı Zırhlı Araç
 Yazı Boyutu

 Tarih : 05.02.2009 - 01:47:47


Mayınlı saldırılara karşı geliştirilen EJDER sudan geçerken tek bir düğmeyle tam amfibik hale geliyor. Azami hızı 110 kilometre olan Ejder, tam depo ile 600 kilometre yol alabiliyor. Aracın lastikleri de hareket halindeyken indirilip şişirilebiliyor.

 

MAYINLARA KARŞI EJDER

Türk malı 'Ejder 6x6 Zırhlı Tekerlekli Aracı' mayın saldırılarına yüksek koruma sağlıyor. Araç suda da hareket ediyor.

12 kişilik araç, amfibik özelliği sayesinde suda rahat hareket ediyor.

Nural Makina ve Sanayi A.Ş, tasarımı ve imalatı yüzde yüz yerli olan mayına karşı dayanıklı Ejder 6x6 Zırhlı Tekerlekli Aracı görücüye çıkardı. Nural Makina ve Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tanju Torun, şirketin Sincan'daki 1. Ankara Organize sanayi Bölgesindeki tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Nurol Holding'in 7 farklı sektörde 60'ı aşkın şirketi olduğunu, sadece Dubai'deki inşaat şantiyelerinde 10 bini aşkın kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Nurol Holding'in Türkiye'de ilk 6x6 tekerlekli aracı üreten ve ihracatını gerçekleştiren şirket olduğunu ifade eden Torun, yeni tasarladıkları Ejder 6x6 Zırhlı Tekerlekli Aracın'' ise mayın patlamalarına karşı kullanıcısına yüksek bir koruma seviyesi sunduğunu belirtti.

Aracın tasarımını yaparken sadece mayının patlama etkisinin araca nüfus etmemesine değil, aynı zamanda içerideki personelin bu tesiri en az hissetmesini de amaçladıklarını anlatan Torun, bu özellikleri gerçek mayınlar ve araç çarpışma mankenleriyle test ederek kanıtladıklarını kaydetti.

TASARIMI VE İMALATI 2 YIL SÜRDÜ

Ejder'in özellikleriyle ilgili bilgi veren Torun, 12 kişi taşıyabilen 18 tonluk aracın tasarım safhasının 1,5 yıl, prototip imalatının ise 6 sürdüğünü belirtti.

Yaklaşık 7 metre uzunluğu, 2,40 metre yüksekliği ve 2,68 metre genişliğe sahip olan Ejder'in, -32 derece ile 55 derece arasında çalışabildiğini anlatan Torun, aracın en büyük özelliklerinden birisinin de amfibik yeteneği sayesinde suda üstün manevra kabiliyetine sahip olması olduğunu ifade etti. Torun, tam bağımsız süspansiyon ve turbo şarj özeliği sayesinde aracın her türlü arazide ilerleyebildiğini vurguladı. Ejder'in havadan, denizden ve karadan kolayca taşınabildiğini anlatan Torun, araçla ilgili şu bilgileri verdi:

''Bu aracı, mayın patlamasında personeli korumak için tasarladık. Mayın patlamasında oluşan basınç çok yüksektir. Bu basınç, personelin bel kemiğinde ve kafatasında kalıcı hasarlar oluşturabiliyor. Patlamanın etkisiyle araç devrilebiliyor. Bütün bunları önlemek için Türkiye'de ilk kez aracın içinde tavana asılı koltuk sistemi geliştirdik. Bu koltukların yerle bağlantısı bulunmuyor.

Araç sudan geçerken tek bir düğmeyle tam amfibik hale geliyor. Azami hızı 110 kilometre olan Ejder, tam depo ile 600 kilometre yol kat edebiliyor. Aracın lastikleri de hareket halindeyken indirilebiliyor ve şişirilebiliyor.''

TANK TOPU KULESİ MONTE EDİLEBİLİYOR

Torun, tank topu kulesi ve 90 milimetreye kadar silahların da monte edilebildiği araçta otomatik yangın söndürme sistemi, arıza tespit sistemi ve klima gibi özellikler de bulunduğunu söyledi.

Ejder'in yanı sıra yine kendi tasarımları olan ve yarı askeri araç olarak tanımlanan Zırhlı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracıyla (TOMA) ilgili de bilgi veren Torun, ''TOMA, jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterinde bulunuyor. Yurt dışına ihraç ettiğimiz TOMA ile ilgili Ermenistan'la görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşma sağlanırsa Ermenistan'a TOMA vereceğiz'' diye konuştu.

Torun, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ejder'in maliyeti hakkındaki soru üzerine Torun, bu konuda rakam vermesinin doğru olmayacağını ancak ABD ve Avrupa'daki benzerlerine kıyasla daha ucuz olduğunu kaydetti.

Ejder'in henüz Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından alınmadığı hususunun hatırlatılması üzerine Torun, 24 Nisan'da, Türkiye'de yeterli görülmüş başka firmalardan da teklif alınarak 6x6, 336 adet özel maksatlı taktik tekerlekli araç ihalesine çıkılacağını söyledi. Torun, kendilerinin de 24 Nisan günü tekliflerini sunacaklarını ve Ejder'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmesini beklediklerini kaydetti.

50 ADETİN ÜZERİNDE İHRAÇ EDİLDİ

Şimdiden 50'nin üstünde Ejder aracını ihraç ettiklerini ifade eden Torun, sözleşme ve görüşme çalışmalarının da Kolombiya dahil pek çok ülke ile sürdüğünü ifade etti.

Şirketlerinin ekonomik krizden etkilenip etkilenmediğine ilişkin soruyu yanıtlarken de Torun, ''Bir defa çok şükür ki krize elimizde kontratla girdik. Ama krizden etkilenmemek mümkün değil, etkileneceğimizi düşünüyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra tesisin önündeki boş alanda Ejder'in arazi performansını sunmak için gösteri yapıldı. Amfibik özelliği sayesinde yaklaşık 2,5 metre derinlikteki su havuzundan başarıyla geçen Ejder aracına basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

 
Aracın Teknik Bilgileri :

* Özgün tasarım, yerli imalat

-         *  Azami hız: 110 km/s

-          * Menzil: 650 km

-         *  Enlemsel/boylamsal diferansiyel kilitli otomatik aktarma organları

-          * Bağımsız süspansiyon

-         *  Hava soğutmalı disk fren ve ABS

-          * CAN iletişimi

-          * Personel taşıma kapasitesi: 12

-          * NATO STANAG 4569 yüksek zırh koruma seviyesi

-          * NATO STANAG 4569 yüksek mayın koruma seviyesi

-          * Mayın patlamalarından korunmak için özel tasarım

 Araç Tipleri :

 Zırhlı Personel Taşıyıcı

-          Zırhlı Keşif Aracı

-          Zırhlı Muharebe Aracı

 İhracat 

Gürcistan

Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT)
 
Zırhlı Keşif Aracı (ZKA)
 
Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)

  Editör :  TORLAKON

7209 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 36 Puan Verildi
 Kaynak :  SSM

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 263
 Dün : 227
 Toplam : 1076250
 Ip No : 3.226.254.255
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.