Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - 6 ÜLKÜCÜnün katili JİTEMci it. Ayhan kimdir? - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 6 ÜLKÜCÜnün katili JİTEMci it. Ayhan kimdir?

6 ÜLKÜCÜnün katili JİTEMci it. Ayhan kimdir?
 Yazı Boyutu

 Tarih : 22.01.2009 - 10:13:24


Emekli Jitemci albay Abdülkerim KIRCAnın intiharı ile tartışmaların odağına yerleşen Abdulkadir Aygan, Pkaka itirafçıları arasında en çok gündeme gelen isim oldu. Peki Pkakalıyken devlet adına çalışan bu isim devlet içinde kendisine nasıl yer edindi?

 

Emekli Jitem'ci albay Abdülkerim KIRCA'nın ölümü ile gündeme gelen PKK itirafçısı devletle bakın nasıl oynamış!
 
Emekli Jitem'ci albay Abdülkerim KIRCA'nın intiharı ile tartışmaların odağına yerleşen Abdulkadir Aygan, Pekaka itirafçıları arasında en çok gündeme gelen isim oldu. Peki Pekaka'lıyken devlet adına çalışan bu isim devlet içinde kendisine nasıl yer edindi? İşte Aygan'ın ilginç yaşamı;

Yılarca PKK içerisinde faaliyet gösterdikten sonra devlete sığındı. Teslim olduktan sonra Jitem bünyesinde faaliyet gösterdi. Kayıtlara şehit olarak geçirildi. Kendisine Aziz Turan ismiyle yeni kimlik çıkarıldı. 10 yıl boyunca Diyarbakır ve Burdur Jandarma komutanlıklarında sivil memur olarak çalıştı. Jitem'den ayrıldıktan sonra verdiği röportajlar ile gündem oluşturdu. Tarif ettiği yerlerden cesetler çıkarıldı. İşte Aygan'ın bilinmeyenleri:

ABDULLAH ÖCALAN'IN AKRABASI

1958'de Urfa'nın Suruç İlçesi'nin Uzunhıdır Köyü'nde doğan Aygan,
 ŞEHİT İLAN EDİLMİŞ!

Aygan'a Malatya doğumlu Aziz
Turan ismiyle yeni kimlik verilirken
kayırlara da "şehit" olarak geçirildiği
2006 yılında Diyarbakır 7. Kolordu
Askeri Mahkemesi'nde görülen
davada ortaya çıktı. Bu davada
"Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın
da aralarında olduğu 8 sanık, JİTEM
adına 1992 -1994 yılları arasında 8
cinayet işledikleri iddiasıyla
yargılanıyordu.

7. Kolordu Askeri Mahkemesi 2006
yılında halen İsveç'te yaşayan
Aygan hakkında gıyabi tutuklama
kararı çıkarttı. İçişleri Bakanlığı,
Aygan'ın yakalanmasını isteyen
askeri mahkemeye gönderdiği
cevapta Abdulkadir Aygan'ın
"şehit" sayılarak nüfus kaydının
kapatıldığını bildirdi. Bakanlık bu
yüzden de Aygan hakkında arama
kararı çıkarılamayacağını belirtti.

Abdullah Öcalan'ın da akrabasıdır. Liseyi Adana Motor Meslek Lisesi'nde okuyan Aygan burada okurken, Akdeniz bölge atletizm takımına girer ve bazı yarışlarda birincilik derecesi elde eder. Sol düşünceye sahiptir o dönemde. Adana sokaklarında "Karaoğlan Geliyor" yazılı afişleri asarken ülkücülerle çatışmaya girer. Sırtından ve sağ böbreğinin üzerinden iki kurşun yarası alır. Adana'da hastanede yatarken akrabası olan Abdullah Öcalan, kendisini ziyaret eder. Aygan'la Öcalan'ın dedeleri amca çocuğudur.

ASKERDEYKEN DEVLETİ SATTI

Abdulkadir Aygan PKK'nın ilk kadrolarından biridir. Okulunu bırakıp 1977'de PKK'ya katılır. O dönemde PKK'nın sözde "güneybatı eyaleti" olarak adlandırdığı Hilvan ve Siverek tarafında silahlı eylemlere başlar. Daha sonra ise Nizip'te görevlendirilir. Aygan'ı burada görevlendiren kişi ise Terzi Cemal kod adlı Ali Ömürcan'dır. Ömürcan daha sonra ajan olduğu gerekçesi ile PKK tarafından infaz edildi.

Aygan, bu dönemde 6 ülkücüyü öldürdüğünü iddia ediyor. İlk kez, 1980'de yakalanır ve 1,5 yıl Nizip, Antep ve Kilis cezaevlerinde hapis yattıktan sonra tahliye olur. Ardından askere alınır. 1982'de Kıbrıs'ta askerlik yaparken üniforması ve silahıyla birlikte kaçıp Rum kesimine iltica eder. Oradan önce Yunanistan, ardından Viyana ve Almanya'ya ulaşır. Daha sonra
 YURTDIŞINA KAÇTI

Aygan tayin edildiği Burdur'da
Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)
iştirakçisi de oldu. OYAK'a 24
Ocak 2001'de Aziz Turan ismiyle
verdiği dilekçe ile iştirakçılık
talebinde bulunan Aygan'ın bu
isteği kabul edildi ve Aziz Turan,
15 Şubat 2001'de daimi üyeliğe
alınarak 5-294982 numara ile
kayıt defterine eklendi.

Abdulkadir Aygan 12 Eylül 2001
tarihinde istifa etti. 5 çocuğu
ve eşiyle beraber "savaş mağduru"
olarak sığındığı İsveç'te yaşamını
sürdürüyor. 

Lübnan'a geçerek PKK kamplarına katılır. Oradan da Şam'a geçer. İran üzerinden Kuzey Irak'a geçmek için yola çıkar.

CEM ERSEVER'İN EKİBİNDEN

Aygan teslim olur olmaz Jitem serüveni de başlar. Siirt Alay Komutanlığı'nda sorgulanır. Sorgulama ekibinin başında ise 1993 yılında Ankara'da öldürülen ünlü Jitemci Cem Ersever vardır. Ersever Aygan'ı ikna ederek itirafçı olmasını sağlar. Diyarbakır Cezaevinde, Hüseyin Tilki, Ali Ozansoy gibi isimlerin de kaldığı itirafçılar koğuşuna yerleştirilen Aygan, müebbet hapse mahkum olur ancak Pişmanlık Yasasından yararlanınca cezası düşürülür ve 1990 yılında tahliye olur.



JİTEM KADROSUNA NASIL GEÇTİ

Tahliye olduktan sonra yarım bıraktığı askerliğini tamamlaması için tekrar askere alınır. Kendi anlatımına göre, Mart 1990'da Kars'ta askerlik yaparken bir gün Cem Ersever ve Albay Arif Doğan tarafından Diyarbakır'a aldırılır.

Aygan Diyarbakır'a gittikten sonra başında Cem Ersever'in bulunduğu 7 kişilik Jitem kadrosuna dahil olur. Kadroda Recep Tiril, Ali Ozansoy, Fethi Çetin, Hayrettin Toka ile Adil Timurtaş isimli itirafçılar vardır. İtirafçılar Diyarbakır'da OHAL lojmanlarında kalıyordu.

ASKERLİK BİTİNCE SİVİL MEMUR

Askerlik bittikten sonra Abdulkadir Aygan'a önce yeni kimlik çıkarıldı. Ardından da 01 Eylül 1991 tarihinde Jandarma'da sivil memur olarak işe yerleştirildi. Aygan'ın atama belgesinde dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanı Kurmay Albay Nurettin Çakır'ın imzası bulunuyor.

Aygan "Genel İdari Hizmetler-İstihbarat Elemanı" sınıfından memur yapılmış. Korgeneral rütbesiyle emekliye ayrılan Nurettin Çakır 2 Kasım 2006 tarihinde Star gazetesine yaptığı açıklamada itirafçıların memurluğa alınması talimatının dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis tarafından verildiğini söylemişti.

İtirafçı Aygan'nın "asil devlet memurluğu" ataması da yine Eşref Bitlis paşanın 30 Eylül 1992 tarihli oluruyla gerçekleşti. 3 milyon 38 bin lira aylıkla işe başlayan Aygan'ın ilk maaş bordrolarında görev yeri olarak "JİTEM" gösteriliyor.

AYGAN JANDARMANIN MEMURUYDU

PKK itirafçıları yıllarca Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma teşkilatı bünyesinde sivil memur olarak çalıştı. Resmi kayıtlarda şehit gözüken Abdulkadir Aygan da 1991 yılından 2001 yılına kadar tam 10 yıl Diyarbakır ve Burdur Jandarma asayiş komutanlıklarında sivil memur olarak çalıştı.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, savcının esas hakkındaki mütalaası doğrultusunda görevsizlik kararı vererek dosyayı 7. Kolordu Komutanlığı Askerî Mahkemesi'ne gönderdi. 2006 yılında askerî mahkeme sanıkların askerî personel olup olmadıklarını Jandarma Genel Komutanlığı'na sordu.

Jandarma, mahkemeye gönderdiği 20 Ekim 2006 tarihli cevapta, cinayet ve bombalama gibi çok sayıda suçtan yargılanan ve JİTEM elemanı olduğu iddia edilen 5 sanığın askerî personel olduğunu açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli imzalı belgede, Adil Timurtaş ve Recep Tiril'in işçi, Ali Ozansoy, Abdulkadir Aygan (Aziz Turan) ve Fethi Çetin'in ise memur olarak Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı bünyesinde çalıştıkları belirtildi.
Kaynak: İnternethaber.com

"Asalaklar, kendilerini taşıyanların kanlarını emerek teşekkür ederler."(Torlakon öğretisi)

  Editör :  TORLAKON

7097 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 23 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 29
 Dün : 517
 Toplam : 1080389
 Ip No : 18.118.141.96
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.