Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - TİHA Uçuş Denemelerine Başlıyor - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 TİHA Uçuş Denemelerine Başlıyor

TİHA Uçuş Denemelerine Başlıyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 30.06.2010 - 16:42:16


Şu an sadece TAIde değil tüm havacılık ve savunma sektöründe son derece heyecanlandırıcı projeler var. TAIde birkaç değişik sınıfta insansız hava aracı geliştirildi. Tamamen millî olanaklarla, Türk mühendisliğinin tasarımı, Türk teknisyenin üretimi

 

TİHA Uçuş Denemelerine Başlıyor

TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, kısaca ‘MALE’ olarak adlandırılan(Medium Altitude Long Endurance: orta irtifa, uzun uçuş süresi) sınıfındaki insansız hava aracının tasarımı, detay üretimi ve montajının tamamlandığını söyledi. Türk malı TİHA, yıl sonuna kadar uçuş denemelerine başlayacak.

İhracat da yapılacak
Gelecek yıldan itibaren bu aracı önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetine sunacaklarını ifade eden Dörtkaşlı, şunları söyledi: “Daha sonra da dünyada pek çok dost ve müttefik ülkeye bu aracı kullanım amacıyla satabileceğiz. Projemiz bu. Tasarımı ve mühendisliği tamamen bize ait bu insansız hava uçağının üretimi de TAI’de yapılıyor. Türk sanayisinin katılımı var. Eskişehir’de kurulu Tusaş Motor Sanayii A.Ş.’nin (TEI) motor konusunda görevi olacak. Aselsan’ın ve daha birçok firmanın desteği olacak. Millî bir insansız hava aracına Türkiye sahip olacak. Resmi açıklamayı temmuz ortasında yapacağız.”

Uçuş denemelerine başlıyor
İnsansız hava araçlarına olan ilginin oldukça arttığına dikkati çeken Dörtkaşlı, şöyle konuştu: “TAI’de birkaç değişik sınıfta insansız hava aracı geliştirildi. Tamamen millî olanaklarla, Türk mühendisliğinin tasarımı, Türk teknisyenin üretimiyle ortaya çıkarılan, ‘MALE’ diye adlandırdığımız ‘orta irtifa, uzun uçuş süresi’ sınıfındaki insansız hava aracımızın tasarımı, detay üretimi ve montajı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde montajın yapıldığı hangardan uçuş yapılacak alana çıkaracağız. Uçuş denemelerine de yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde devam edeceğiz.” Dörtkaşlı, bu aracın 1.5-2 ton ağırlığında ve havada 24 saat kalma, 30 bin fit(9144 metre) irtifaya kadar tırmanabilme özelliklerine sahip olduğunu kaydetti.

“Yeni projeler için doğum sancısı çekiyoruz”
HAVACILIK ya da savunma sektöründe uzun devinimli projelerde görev alan şirketlerin hedeflerinin çok daha uzun soluklu olması gerektiğine dikkati çeken TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, şu bilgileri verdi: “Şu an sadece TAI’de değil tüm havacılık ve savunma sektöründe son derece heyecanlandırıcı projeler var. Doğum sancılarını çekiyoruz. Birkaç yıl içinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Türk şirketleri tarafından desteklenebilme oranının önemli yüzdelere ulaşacağını hep birlikte göreceğiz. Tasarım, üretim, test etme ve envantere teslim etme süreleri 6-7 yıl olan cinsten projeler bunlar.”

Haydi yurtseverler haydi! Zaman hızla daralıyor!!!...

“Dünya barışı ve insanlığın huzuru Türk Birliği ve Gücüne bağlıdır. Türk’ün boyun eğdirildiği bir dünyada insanlık yerlerde sürünüyor demektir!”(Torlakon öğretisi)


  Editör :  TORLAKON

5401 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 74 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 70
 Dün : 477
 Toplam : 1083099
 Ip No : 3.16.15.149
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.