Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - TÜRK BİRLİĞİ ve GÜCÜ - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 TÜRK BİRLİĞİ ve GÜCÜ

TÜRK BİRLİĞİ ve GÜCÜ
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.02.2009 - 21:42:55


Türk Dünyasını teşkil eden topluluk ve ülkeler arasında TÜRK BİRLİĞİ kurulmalıdır.Bu birlik başka kültürel ve ekonomik olmak üzere her türlü işbirliği ve yardımlaşma teşkilatı ya da federasyonu veya konfederasyonu çatısı altında kurulacak ihtisas

 

TÜRK BİRLİĞİ ve GÜCÜ

 

Türk Dünyası Ve Birlikteliğin Sağlanmasına Yönelik Projeler( Ortak Hareket Konusunda Yapılması Gerekli Olarak Belirtilen Projeler)

 

* Anadolu Türkleri ile Dünyanın her köşesindeki Türklerin bütünleşmesi,Türk Dünyası’nın bir numaralı milli hedefi olmalıdır.

 

* Anadolu Türkleri (Türkiye )ise,Türk Dünyasının “beyni” ve İslam Dünyasının“kalbi” durumundadır.

 

* Anadolu Türkleri ile Anadolu dışındaki Türkler eş değerde, aynı kıymette ve hiç birinin ihmali mümkün olmayan bir bütünün aynı özelliğini taşıyan unsurlarıdır.

 

* Türkiye her bakımdan güçlü olmaya,Türk dünyası ile bütünleşerek İslam dünyasına yakınlaşmaya mecbur ve hatta mahkumdur.

 

* Türk ve İslam dünyasının meselelerine ilgi göstermek,çilelerini paylaşmak,ne ümmetçilik,ne de kavmiyetçiliktir.Aklın gereği ve tarihin zaruretidir.

 

* Türkiye, başta ABD ve AT (Almanya) olmak üzere süper ve emperyalist güçler ve bunların güdümündeki komşularımız tarafından giderek daralan bir tehdit ve husumet çemberi içindedir.Bu çemberi kırma, iç hattan dış hatta kuşatılmışlıktan kurtulup, kuşatan duruma gelmesi için, Türk Dünyası ile bütünleşip İslam Dünyasına yakınlaştırılıp,onların desteğini almaya mahkumdur.

 

* Dış Türkler Bakanlığı ve Enstitüsü acilen kurulmalıdır.

 

* Türk Dünyasının iç ve dış meseleleri, aylık dergi ve ilmi yayınlarla tartışılmalıdır. Kendi meselelerini tartışan,kafa yoran ve gündeme getiren ülkeler daima karlı çıkmışlardır. Türkiye’de yapılan bu konudaki çalışmalar, gelecek için ümit kaynağıdır.

 

* Türk dünyasının müşterek ve her birinin kendisine ait milli hedefleri,milli strateji ve milli dış politikası ve ortak noktalarla kesişen noktaları acilen tespit edilmelidir.

 

* Her yıl dünyadaki bütün Türkleri eşit olarak temsil eden KURULTAY, her Türk toplumunu devamlı temsil eden (Türk Dünyasının hükümeti görevini ifa eden)  TÜRK   DÜNYASI YÜKSEK KONSEYİ ve nüfuza göre sayısı belirlenmiş ve seçimle gelen TÜRK DÜNYASI PARLEMENTOSU acil kurulmalıdır.

 

* Türk dünyasında haberleşme, ilmi yayın ve her türlü işbirliğini temin için tek bir   MÜŞTEREK ALFABE acilen kabul edilmelidir.

 

*Türk Dünyası’nda üst edebiyat dili olarak “İSTANBUL LEHÇESİ”kabul edilmelidir.

 

      *Türk Dünyası’nı teşkil eden topluluk ve ülkeler arasında “TÜRK BİRLİĞİ” kurulmalıdır.Bu birlik başka kültürel ve ekonomik olmak üzere her türlü işbirliği ve yardımlaşma teşkilatı ya da federasyonu veya konfederasyonu çatısı altında kurulacak ihtisas kuruluşlarıyla en üst seviyeye getirilmelidir.

 

*Ve gerekli ortam temin edilince,en kısa zamanda “TÜRK DÜNYASI ORTAK PAZARI” kurulmalıdır.

 

*Türk Dünyası Sosyal Yardımlaşma Fonu kurulmalıdır.

 

*Türk Dünyası’nda ortak para birimi kullanılması için ön hazırlıklar başlatılmalıdır.

 

*Türk Dünyası’nda vize ve pasaport uygulaması kaldırılmalıdır.

 

*Türk Dünyası’nın ve mensuplarının ”hilal” ve yıldızlı milli bayrakları,milli marşı ve  milli kıyafetleri tespit edilmelidir.

 

*Başta ABD ve Rusya’nın baskısıyla, Türk Dünyası’nda uygulanan doğum kontrolü ve nüfus planlaması,Türkiye başta olmak üzere derhal kaldırılarak, Türkiye’nin 100 milyona ve Türk Dünyası’nın 500 milyona ulaşması milli hedef olarak tayin edilmelidir.

 

*Dış Haber Ajansları her türlü haberleri kendi ideoloji ve menfaatlerine göre verdiğinden, acilen TÜRK DÜNYASI HABER AJANSI kurulmalıdır.

 

*Türk Dünyası’ndaki her türlü para işlemlerinin kolaylıkla akışı için TÜRK DÜNYASI BANKASI kurulmalıdır.

 

*Dünyanın muhtelif bölgelerinde yaşayan Türk ve Müslüman azınlıkların her türlü insani hakları,din,dil.kültür ve (milli-dini varlıklarını mevcut ikili,milletler arası anlaşmalar, AGİK,Helsinki Nihai Senedi vs.)hukuk statüleri ve anlaşmaların himayesinde kullanılması temin edilmelidir.Ezilen Müslüman ve Türklerin hakları savunulmalıdır.

 

*Türk Dünyası’na dahil toplulukların öğrencilerine burs vermek bu ülkeler arasında yakınlaşmayı ve bilgi akışını temin edecek “TÜRK DÜNYASI ÜNİVERSİTESİ” kurulmalıdır.

 

*Türk Dünyası’nda yaşayanların milli ve manevi değerlerini,örf ve adetlerini,dini inançlarını ve milli kimliklerini muhafaza ve geliştirmek,milli hedef olmalıdır.

 

*Türk Dünyası’nın bütün üyeleri birbirinin sınırlarını muhafazayı taahhüt etmelidir.

 

*Türk Dünyası Askeri İttifakı kurulmalı ve birine yapılan kasıt, bütün Türk Dünyasına yapılmış sayılmalıdır.

 

*Henüz bağımsızlığına kavuşmamış Türk ülkelerindeki Türklerin yabancılarla evlenmesi ve göçü engellenmelidir.Ve bu toplulukların da bağımsızlığı için her türlü destek sağlanmalıdır.

 

*Türk Dünyası’nın unsurları arasında ortak yatırım,kredi ve teknoloji akışı ve ticari münasebetleri en üst seviyeye çıkarılmalıdır.

 

*Türk Dünyası mensupları arasında silahlı mücadele ve silaha başvurma kesin olarak önlenmelidir.

 

*Türk Dünyası ülkeleri arasında “turizm” geliştirilmeli, ülke halkları arasında evlilik, ticaret ve birbirinde misafir edilerek,kaynaşma en üst seviyeye getirilmelidir.

 

*Türk Dünyası’nı Tanıtma Vakfı kurulmalıdır.

 

*74 yıl komünizm esareti altında yaşayan toplulukların İslamiyet’i öğrenme ve cami, Kur’an kursu,okul yapımı,türbe tamiri gibi hususlardaki her faaliyet maddi ve manevi bakımdan desteklenmelidir.

 

*Türk Dünyası’nın meselelerini dünya kamuoyuna anlatmak için basın,yayın, televizyon ve her türlü propaganda araçlarından en geniş ölçüde istifade edilmelidir.

 

*Her ülkedeki  münhasıran ABD ve AT ülkelerinde yaşayan Türkler kendi aralarında güçlü lobiler kurmalı ve bu ülkede yaşayan Müslümanlarla işbirliği yaparak,Türk ve İslam Dünyası’nın meselelerine lobi desteği sağlanmalıdır.

 

*Her türlü eser,bilgi,teknoloji,arşiv,kütüphane bilgileri müşterek bilgisayar ağı ile aynı anda bütün Türk Dünyası’na ulaştırılmalıdır.

 

*Türk Dünyası’nın ekonomik açıdan dünyanın en büyük süper gücü olması için, muhtelif kuruluşlar teklif ve stratejiler hazırlamalıdır.

 

*Kara , deniz ve hava ulaşım ağı, bütün Türk Dünyası’nı birbirine bağlayacak şekilde geliştirilmelidir.

 

*Türk Dünyası Televizyonunda yabancı kültürlerin ürünleri asla gösterilmemelidir. Türk şuuru aşılanan programlar esas alınmalıdır.

 

*Türk Dünyası’nın en ücra köşesinden, Türk Dünyası’nın hatta dünyanın her köşesi ile konuşulabilecek bir haberleşme ağı kurulmalıdır.

 

*Bütün meselelerin hallinde ve Türk Dünyası’nın bütünleşmesinde esas itici güç;milli birliktir.Herkes kısa vadeli ve şahsi menfaatlerini bir kenara koymak zorundadır.

 

*Lozan’dan sonra Türkiye ile Türk Dünyası arasında örülen buzdan duvar eritilmelidir.

 

*CIA,KGB,MOSSAD ve diğerlerinin tuzaklarına düşürülmemelidir.Türk Dünyası için müşterek bir istihbarat teşkilatı kurulmalıdır.

 

*Çok partili demokrat rejim kurulmalıdır.Bu rejimi tehlikeye sokan senaryolar bertaraf edilmelidir.

 

*Gençleri tehdit eden uyuşturucu alışkanlığı,alkol,kumar,israf,fuhuş,cinsi sapıklık ve her türlü kötü alışkanlıklarla mücadele edilmelidir.Türk milletini ayakta tutan sağlam aile yapısını dejenere eden her türlü kötülük önlenmelidir.

 

*Savaş felaketinden korunmak,savaşa hazırlanmakla mümkündür.Türk Dünyası en modern silahları üretecek  edecek şekilde Savunma Sanayiini kurmalıdır.

 

*Türk Dünyası’nı teşkil eden ülkelerin”milli ordusu”ve”Türk Dünyası Ortak Gücü” düşmanın yüreğine korku verecek şekilde (güçlü) olmalıdır.

 

*Ekonomik bağımsızlığa sahip olmayanlar gerçek ölçüde siyasi bağımsız olamaz.Sanayi, tarım,hizmet ve her sahada gelişme en üst seviyeye getirilmelidir.

 

*Son birkaç asırda takip edilen taviz politikası terk edilmemelidir.Dinini,dilini ve milli-manevi değerlerini kaybeden milletler tarihten silinmeye mahkumdur.

 

*Türk Dünyası’nı tercih eden ülkeler arasında hukuk birliğine gidilmelidir.

 

*Türk Dünyası’nın bütün okullarında Milli Tarih ve Milli Coğrafya hariç diğer bütün derslerde müfredat birliğine gidilmelidir.

 

*Genel Türk Tarihi yeniden yazılmalıdır.

 

*Türk Dünyası Bilimsel Akademisi kurulmalıdır.

 

*Bağımsız Türk Cumhuriyetleri Devlet Başkanları Konseyi kurulmalı ve yıl en az bir defa toplanmalıdır.

 

*Bağımsız Türk Cumhuriyetleri Devlet Başkanları Konseyinde bir yıl süre ile biri başkanlık görevi yapılmalıdır.

 

*Türk Dünyasındaki hukuki ihtilafları halletmek üzere, “Türk Dünyası Adalet Divanı” kurulmalıdır.

 

*Bütün Türk dili ve lehçelerini bir arada ihtiva eden bir lügat hazırlanmalıdır.

 

*Türk Dünyası kütüphaneleri dünyanın en zengin ilim hazinelerine sahiptir.Bu eserler çoğaltılmalı,bugünkü konuşma diline çevrilerek asırlardır gizli bir hazine halinde saklı duran bu ilim deryası,Türk ve İslam Dünyası’na bütün dünyanın istifadesine açılmalıdır.

 

*Türk Dünyası’ndaki bütün tarihi eserler ile müzelerinde bulunanların dökümü yapılmalı ve kataloglar halinde Türkçe,Arapça,İngilizce ve münasip görülen dillerde dünya ilim adamlarının gözleri önüne serilmelidir.

 

*Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü”kurularak Türk Dünyası’nın geleceği ile ilgili yöneticilere yön verilebilmelidir.

 

(Uyuyan Dev Türk Dünyası,Ord.Prof.Reha Oğuz Türkkan,Nisan/2006)

 
"Dünya barışı ve insanlığın huzuru TÜRK BİRLİĞİ ve GÜCÜ'ne bağlıdır. Türk'ün boyun eğdirildiği bir dünyada insanlık yerlerde sürünüyor demektir."(Türk Filozof TORLAKON)

  Editör :  TORLAKON

3797 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 72 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 4
 Bugün : 174
 Dün : 223
 Toplam : 1074274
 Ip No : 54.85.255.74
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.