Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - El Zeydi: Yaptığımdan pişman değilim - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 El Zeydi: Yaptığımdan pişman değilim

El Zeydi: Yaptığımdan pişman değilim
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.02.2009 - 11:14:17


Soysuz Amerikan Piçi Corcçüş Puştoğluna ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci El Zeydi: Bush, Irakta 1 milyon dul kadın, 6 milyondan fazla yetim bıraktı. Kadınlarımız tecavüze uğradı, evlere gelişigüzel baskınlar düzenlendi, masum insanlar tutuklan

 

El Zeydi: Yaptığımdan pişman değilim!

 

Soysuz Amerikan Piçi Corcçüş Puştoğluna ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci El Zeydi: “Bush, Irak'ta 1 milyon dul kadın, 6 milyondan fazla yetim bıraktı. Kadınlarımız tecavüze uğradı, evlere gelişigüzel baskınlar düzenlendi, masum insanlar tutuklandı, camiler tahrip edildi ve yıkıldı…”

Eski ABD Başkanı George Bush'a Irak ziyareti sırasında ayakkabı fırlattığı için tutuklanan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi, olay anında "Bush'un ayaklarının altında Iraklıların kanından başka bir şey görmediğini, bu yüzden dayanamayıp ayakkabısını fırlattığını" anlattı.

http://adsrv.prodestek.com/www/delivery/avw.php?zoneid=115&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&n=ab731733El Zeydi, duruşmasında verdiği ifadede, yaptığından pişmanlık duymadığını belirtti.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile düzenlenen ortak basın toplantısına gelen Bush'u gördüğünde gözlerinin karardığını söyleyen El Zeydi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığımdan pişman değilim. Bush Irak'ın misafiri değil. Bizde misafir, 3. günden sonra misafir olmaktan çıkar. Bush, 6 yıldır Irak'ta. Misafir değil, işgalcidir.

Bush, Irak'ta 1 milyon dul kadın, 6 milyondan fazla yetim bıraktı. Kadınlarımız tecavüze uğradı, evlere gelişigüzel baskınlar düzenlendi, masum insanlar tutuklandı, camiler tahrip edildi ve yıkıldı…

Bütün bunlar karşısında Bush'un sırıtarak gülmesine dayanamadım ve halkıma saygınlığını geri kazandırmaya çalıştım. Bu eylemi, Bush 2 yıl önce Amman'a gittiğinde gerçekleştirmek istedim, ama olmadı. Ayakkabı fırlatma konusunda 2006'dan beri antrenman yapıyordum..."

El Zeydi, gözaltında bulunduğu süre içinde işkenceye maruz kaldığını, duruşmaya gelmeden önce Yeşil Bölgenin içinde bulunan ve Başbakanlığa bağlı Bağdat Tümeni hapishanesinin komutanı olan tuğgeneralin, "konuşması halinde kendisine tekrar işkence yapılacağı" tehdidinde bulunduğunu ve bu yüzden aynı hapishaneye geri dönmek istemediğini ifade etti.

Bu arada El Zeydi'nin üst ön dişlerinden birinin yerinde olmadığı ve yüzünde alnından burnunun altına kadar uzanan yara izi bulunduğu gözlendi.

El Zeydi'nin avukatları, "müvekkillerinin işkence gördüğü hapishaneden Yeşil Bölgenin bitişiğinde bulunan Essalihiye polis merkezindeki hapishaneye taşınması için resmi talepte bulunacaklarını" bildirdi.

Bugünkü duruşmada, davanın 12 Martta görülmesine devam edilmesi kararlaştırıldı.

Duruşmadan sonra El Zeydi'nin, ailesi ve yakınlarıyla 5 dakika süreyle görüşme imkânı oldu.

Öte yandan savunma heyetinden avukat Galip Muhammed El Rubeyi, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada, müvekkillerinin, cinayete teşebbüs suçu işlemediği için en kısa zamanda serbest bırakılacağını tahmin ettiklerini söyledi…

 

Koskoca ülkede bir tek “El Zeydi”nin çıkmış olması ne kadar acı ve düşündürücü. Yerli yalakaların “Kraldan fazla kralcı” kesilmeleri de apayrı bir kepazelik…

“Tarih mezarlığı, yanlış ata oynayan bahisçilerle doludur.

Kraldan fazla kralcı olanın ölümü de kralın elinden olur.”(Torlakon öğretisi)

 

Image...
Iraq War 2003-2005 - 23
Iraqi Child
 
 

  Editör :  TORLAKON

6251 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 66 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 175
 Dün : 223
 Toplam : 1074275
 Ip No : 54.205.179.155
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.